HJEM PRODUKSJON OM OSS KONTAKT OSS REKLAMEFILM SOSIALE MEDIER FLERKAMERA PRODUKSJON DRONE

KONTAKT OSS

Hvor mye koster en film?

Når du trenger en film er det et par ting det er lurt å ha notert seg før du kontakter oss. Gjerne kartlegg behovet ditt før du fyrer avgårde en mail, det er da enklere for oss å budsjettere/gi deg et tilbud raskt. Du bør altså ha et rimelig klart bilde av hva du trenger.  Hvis du ikke vet nøyaktig hva du har behov for vil vi spørre deg om budsjettet ditt. Årsaken er at det er umulig å planlegge en produksjon uten å vite hva rammene er. Vi må vite hva vi har råd til. Nå kommer det en Hvis du ber noen mikse deg en smoothie for 5 kroner inneholder den kanskje en banan, bittelitt juice og et bringebær. Bestiller du smoothie for 75 kroner har du forhåpentlig dekket dagens frukt- og grøntkvote, og vel så det. Budsjettet ditt forteller oss hva og hvor mye vi skal vi putte i smoothien din. Det er enormt mye som spiller inn når man skal budsjettere en film. Derfor vil vi ofte stille deg en rekke spørsmål når du tar kontakt med oss.

  • Hvor lang skal filmen være? Hvordan skal den brukes, hvor skal den publiseres og hva er formålet? Hvilke formater ønsker du? (Kommer an på hvor de skal publiseres.)
  • Har du et ferdigskrevet manus eller en løs idé? Ingen idé i det hele tatt. Noen kommer til oss med en konkret og godt utformet eller ferdig idé, mens andre ønsker at vi tar oss av idéutviklingen helt fra scratch.
  • Hva slags kvalitet skal filmen holde? Skal den blåses opp på et gigantisk lerret eller holder det at vi filmer med utstyr i prisklasse billig, og kjører enkleste prosess i fargekorrigeringa? 
  • Har du en referansefilm, eller noe som kan gi oss en pekepinn på hvor du ønsker å lande?
  • Har dere behov for grafikk, animasjon eller effekter? 
  • Skal filmen ha musikk? Holder det med boksmusikk/arkivmusikk, eller må vi lisensiere en spesifikk låt? 
  • Vet du hvilke locations vi skal bruke eller må vi finne ut hvor filmen skal spilles inn og eventuelt sørge for å innhente tillatelser? Krever filmen opptak på flere ulike locations? Må vi reise langt for å komme dit?
  • Krever filmen aktører? Hvor mange aktører? Stiller dere med skuespillere (amatører eller profesjonelle)? Må vi leie inn en stylist? 
  • Skal det være voice på filmen? 
  • Skal du ha dronefilm? Vil du at vi skal fly på steder hvor vi må søke om tillatelser, eller veilede dere for å sikre at vi jobber i tråd med GDPR? 


Svarene du gir oss på alle disse spørsmålene er med på å bestemme prisen for filmen. Prisen avhenger også av hvor mye planlegging som kreves, hvor enkelt eller vanskelig etterarbeidet er, hvor mye lydarbeid vi må gjøre, hvilket utstyr som kreves +++ Uansett hva du tenker om punktene over, er det ingenting i veien for at vi kan ta oss en god prat om prosjektet.